Chcę poprawić jędrność ciała

Chcę poprawić jędrność ciała

Wiele osób dostrzega niepokojące zmiany w składzie swojego ciała. Narastające problemy takie jak utrata jędrności, cellulit, rozstępy mogą mieć w dużej mierze podłoże żywieniowe. W ramach tego pakietu usług przeprowadzana jest dość wnikliwa analiza różnych czynników, aby odnaleźć przyczyczy tego stanu rzeczy oraz poszukać skutecznych rozwiązań pozwalających odzyskać wigor i młodzieńczy wygląd ciała.

  • szczegółową analizę i ocenę stopnia utraty jędrności ciała z uwzględnieniem odchyleń w zakresie poziomu tkanki mięsniowej i tłuszczowej
  • analizę i ocenę zachowań żywieniowych i stylu życia mogących mieć związek z pogorszeniem wyglądu ciała
  • szczegółową analizę i ocenę spożycia  kilkudziesięciu składników pokarmowych w diecie wraz z obszernym raportem opisowym
  • szczegółowy wywiad zdrowotny w celu ustalenia dodatkowych zaleceń dietetycznych pozwalających minimalizować istniejący problem
  • zlecenie odpowiednich badań laboratoryjnych w kontekście niepokojących sygnałów w stanie zdrowia
  • przygotowanie szczegółowego planu żywienia obejmującego pakiet jadłospisów dniowych (na każdy osobno dzień terapii). Plan żywienia jest ściśle dopasowany do aktualnego problemu, stawianego celu, stanu zdrowia, upodobań smakowych, umiejętności kulinarnych, itp. Zawiera wszystkie gramatury i opisy przygotowania potraw.
  • opracowanie szczegółowej listy zakupów ułatwiającej realizację diety
  • opracowanie listy specjalnych zadań terapeutycznych
  • odpowiednie ukierunkowanie w zakresie dodatkowych ćwiczeń fizycznych

Warto przeczytać:

Sporty walki

Sporty walki zaliczane są do grupy dyscyplin siłowo-szybkościowych, gdzie zawodnicy muszą dążyć nie tylko do rozwoju siły i szybkości, ale także gibkości i wytrzymałości, która ...

czytaj więcej

Wspomaganie wytrzymałości siłowej i szybkościowej

Wytrzymałość siłowa lub szybkościowa to zdolność do utrzymania wysokiego poziomu siły mięśniowej w nieco dłuższym okresie czasu (ok. 2 minut). Głównym składnikiem energetycznym wykorzystywanym w ...

czytaj więcej
POKAŻ